Punand cap la cap toate informatiile si cunostintele mele, medicale, de psihologie si de spiritualitate, si fiind intarita de constiinta profesionala/umana, am inceput sa iubesc atat de mult acest remediu, incat m-am dedicat total acestei cauze a canabisului, a folosirii lui in diverse afectiuni organice sau emotionale. Pe langa efectul curativ de care ma ocup in principal, ca medic si psihoterapeut, il propun si ca “instrument divin” de salvare a planetei, care din albastra a devenit cam cenusie, asa cum mintea omului din limpezimea spirituala s-a cam tulburat…
Dar si omul si planeta sa, pot inca sa redevina roz prin medicina verde!
Pentru acest lucru militez de cativa ani prin camapnii de informare si prin manifeste deschise autoritatilor si medicilor, prin materialele video pe care le fac , si interviurile pe care le dau, pe canalele pe care reusesc.
Cannabisul acopera practic toate nivelele piramidei trebuintelor a lui Maslow: hrana, adapost, imbracaminte, combustibil, vindecare fizica si emotionala. Si nu in ultimul rand ajuta la eliberarea de mentalitati despre lume si sine, asigurand nevoia de stima si autorealizare.
Din acest motiv omenirea ar trebui sa ii ceara iertare pentru dispretul cu care a tratat-o , pentru minciunile cu care a acoperit-o, si pentru felul in care a indepartat-o de pe planeta.
Marijuanei ar trebui sa i se dedice atentie, dragoste si aproape un altar, pentru ca prin faptul ca s-a atins de ea si s-a uns cu ea Insusi Hristos, este evident ca este o cale spre raiul interior.
maya
Este extrem de importanta informarea si educatia asupra felului in care consumul poate fi benefic, si fara riscuri, ca si in cazul ingestiei sau aplicatiilor locale de ulei de canabis medicinal.
Este chiar si mai importanta informarea si educatia tinerilor de la varste foarte fragede asupra consumului de canabis, care chiar daca este ilegal, este raspandit in Romania! Trebuie sa se stie in ce fel poate sa afecteze in mod negativ consumul de canabis recreational in mod constant si pe perioade lungi de timp!
Si mai trebuie sa se stie ca acest comportament de consumator, are legatura cu starea sufleteasca, de care tinerii nu sunt vinovati. Ei apeleaza la acest consum ca la un “pansament”, doar ca acest pansament nu le va vindeca rana , ci doar o va anestezia, alaturi de alte “simturi”, ceea ce nu este de dorit. In aceasta stare de anestezie, de “prajit”, nu isi vor putea actualiza si manifesta potentialele si talentele, ceea ce este un risc in devenirea lor de adulti , varsta la care se vor simti inferiori semenilor lor, lucru care le va aduce si mai multa suferinta. Din acest motiv este bine sa se deschida si sa isi comunice durerile si nevoile sufletesti, si sa invete sa comunice cu parintii despre ele, sau cu persoane specializate daca parintii nu le sunt alaturi.
dr.maya rotaru